Різдвяний святвечір у східних християн - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 1 1
Форум » Наша країна Україна » Православні церковні свята » Різдвяний святвечір у східних християн (6 січня - Різдвяний святвечір)
Різдвяний святвечір у східних християн
cybulnik Дата: Середа, 02.04.2014, 19:27 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 6014
Репутация: 1019
Статус: Offline
Різдвяний святвечір у східних християн
6 січня - Різдвяний святвечір , переддень Різдва 6 січня Вечір 6 січня - Різдвяний святвечір , переддень Різдва . У народі його також називають « коляди ». Значення святої ночі появи на світ Богонемовля Христа настільки велике , що навіть хід нової історії і наше літочислення ми сьогодні ведемо саме від Різдва Христового. На Русі ж це свято було особливо любимо. Святвечір - заключний день Різдвяного посту . Традиційно в цей день в їжу можна було приймати лише так зване сочиво - розмочені зерна пшениці з медом і фруктами. Ця традиція і дала назву святу . У Різдвяний Святвечір до «вечірньої зірки» , тобто до вечірніх співів за Богослужінням « Волхви ж із зіркою подорожують» , нічого не їли і навіть не сідали за стіл. З появою ж на небі першого радісного вогника , який сповістив колись волхвам про народження Спасителя , можна було починати святкувати. Головне кулінарна подія Різдва - це вечеря в святвечір . Наші пращури напередодні Різдва обов'язково клали на стіл пучок свіжого сіна - на згадку про ясла , в яких народився Ісус. Стіл накривали білосніжною скатертиною і розставляли на ньому дванадцять страв - за кількістю апостолів - і всі страви були пісними . А з настанням 7 січня на стіл дозволялося ставити і м'ясні страви.

Джерело: http://www.calend.ru/holidays/0/0/1759/
© Calend.ru


Александр Цыбульник
 
У вас Балов'; document.write(exp);
Форум » Наша країна Україна » Православні церковні свята » Різдвяний святвечір у східних християн (6 січня - Різдвяний святвечір)
Сторінка 1 з 1 1
Пошук:

Рейтинг@Mail.ru