[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 1 1
Форум » Наша країна Україна » Православні церковні свята » Великий піст . Що можна їсти в піст. Пісні страви рецепти (великий пост календар харчування як харчуватися)
Великий піст . Що можна їсти в піст. Пісні страви рецепти
cybulnik Дата: Середа, 19.03.2014, 21:15 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 6014
Репутация: 1019
Статус: Offline
Великий піст . Що можна їсти в піст. Пісні страви рецепти
Початок Великого посту Стародавні християни дотримувалися Великого посту з
особливою суворістю 3 березня (дата для 2014 ) Пост Святої
Чотиридесятниці називається Великим постом у зв'язку з особливою
важливістю його встановлення . Традиційно , Свята Чотиридесятниця і всі богослужіння починаються з вечерні масляного ( сиропостний ) тижня . Під час вечірнього богослужіння у Прощену неділю буває чин або обряд загального прощення в храмі. Великий піст встановлений , головним чином , в пам'ять сорокаденного посту
Ісуса Христа , який незабаром після Свого хрещення віддалився в пустелю і
постив там ( Мт. 4 , 2 ) , а також у пам'ять сорокаденного посту Мойсея
( Вих. 34 , 28 ) і Іллі ( 3 Цар. 19 , 8 ) . Про те , що пост був встановлений апостолами і тривав сорок днів майже з
початку його встановлення , є свідчення з глибокої давнини , а сама
назва « Чотиридесятниця " часто зустрічається в стародавніх писемних
пам'ятках . Однак , дотримувався пост Святої Чотиридесятниці ( тривав всюди 40 днів) в стародавній Церкві не в один і той же час. Це залежало від неоднакового числення днів посту і днів , коли він дозволявся . У Східних Церквах існуючий і донині порядок дотримання Великого посту встановився в 4 столітті. Розп'яття Ісуса Христа Розп'яття Ісуса Христа Великий піст складається з
сорокаденного посту ( Чотиридесятниці ) і посту Страсної седмиці «заради
рятівних пристрастей» Христових . У Постановах апостольських про Великий піст говориться: «Так відбувається
цей пост ( Чотиридесятниця ) перш поста Пасхи ( Страсної седмиці) »
(кн. 5 , гл. I). Стародавні християни дотримувалися Великого посту з особливою суворістю ,
утримуючись навіть від куштування води до дев'ятої ( третій по полудні )
години дня . Їжу куштували після дев'ятої години , вживаючи хліб і овочі. Заборонялися м'ясо , молоко , сир , яйця. Правила дотримання Великого посту відображені і в церковному Статуті . У першу і Страсну седмиці Православна Церква наказує зберігати особливо суворий піст. У понеділок і вівторок першої седмиці наказується дотримуватися вищу ступінь поста: « Аж ніяк зовсім їсти не личить ». В інші седмиці поста , крім субот та неділь , - сухоїдіння . У суботні та недільні дні дозволяється зварена їжа з єлеєм ( олією ) . І лише у свято Благовіщення , якщо він припадає не в Страсну седмицю , дозволяється куштування риби. Церква суворо засуджує порушують Великий піст , але , діючи в дусі любові і
милосердя Божого , що не покладає правил постування у всій повноті на
дітей , хворих , немічних та людей похилого віку , які не відчужує їх
від участі в радості причащання і Пасхи. Але немічні тілом , як і здорові , зобов'язані під час Великого посту
здійснювати справи любові і милосердя і , також як і в інші пости ,
зберігати духовний піст від гріхів. У численних стихирах і тропарях служб Святої Чотиридесятниці Церква
роз'яснює суть істинного посту як засобу духовного відродження : час
духовного подвигу , зміцнення себе в самовідданість , умертвіння
гріховних побажань . Тому в співах Церква називає Святу Чотиридесятницю веселим часом поста .

Джерело: http://www.calend.ru/holidays/0/0/2379/

З 3 березня дата для 2014, починається найсуворіший для всіх православних християн пост, недарма званий Великим. Великий піст триватиме до 19 квітня і покликаний підготувати людини до світлого свята - Великодня. Великий піст є найсуворішим, так як під час нього рекомендується утримуватися від деяких продуктів. Календар харчування по днях і рецепти пісних страв у матеріалі Piter.tv.
Великий піст у поточному, 2014 році, починається 3 березня, а закінчується 19 квітня. Найсуворіших седмицями (тижнями) протягом Великого посту є перша і завершальний тиждень. Православні люди вважають, що їжа на столі в цей час повинна бути всього двічі на день. У вівторок і четвер дозволяється невелика порція масла, а в інші дні всі страви мають бути пісними. Перед Великоднем віруючі християни посилено голодують, щоб увійти в Світле свято чистими вільними від старих гріхів.
У дні Великого посту рекомендовано утримуватися і від молочних продуктів, у тому числі і від сухого молока, також і від яєць. Ні в якому разі не можна вживати здобу і шоколад. У Великий піст, за винятком деяких свят, заборонено також і риба. Вживати рибу під час Великого посту 2014 можна лише у свято Благовіщення 7 квітня і 13 квітня о Вербну неділю, а 12 квітня в Вербну суботу дозволена рибна ікра.

У найближчі дні для всіх православних християн основа раціону - виключно рослинна їжа, приготовлена ​​з фруктів і овочів. У цей період вам знадобляться домашні заготовки: соки, варення, соління, мариновані та квашені овочі. Не зайвими будуть також гриби, заморожені ягоди та овочі. Їжте побільше зелені і прянощів. У них міститься чимало корисних речовин, які потрібні для підтримки сил. Також дуже важливо вживати для різноманітності раціону різні крупи.

Календар Великого посту
Звертаємо вашу увагу, що на прилавках магазинів сьогодні православні люди можуть знайти спеціальні пісні продукти, в їх числі, наприклад, майонез, печиво, а також картопляні, морквяні або ж капустяні котлети.
Календар Великого посту на 2014 рік: нагадаємо, тобто під час Великого посту можна один раз на день - увечері, а по суботах і неділях - два рази. Згідно зі статутом, мирянам по понеділках, середах і п'ятницях можна вживати холодну їжу, а по вівторках і четвергах - гарячу їжу, але в усі ці дні тижня в їжу не додають рослинного масла.
Що є в Великий піст
Масло дозволяється тільки по суботах і неділях. Крім того, по вихідних днях можна вживати і виноградне вино, за винятком суботи в останній тиждень Великого посту - в Страсну седмицю - з 14 по 19 квітня.
У перший день посту - 3 березня, а також 18 квітня в Страсну п'ятницю статутом наказано повне утримання від їжі. На другий день посту дозволено так зване сухохарчування - вживання хліба, сирих фруктів і овочів.
Що стосується харчування безпосередньо по седмиці, то дотримуватися можна як статуту, так і призначеного для мирян його послаблення: у 1-у седмицю, в 4-у седмицю і в 7-у седмицю посту статутом наказано сухохарчування з понеділка по п'ятницю включно. Для мирян в якості послаблення дозволена варена їжа, як виняток може дозволятися і вживання олії.
У 2-ий тиждень Великого посту, 3-ю, 5-у і другий седмицю статутом передбачена варена їжа. Мирянам дозволяється додавати в неї рослинне масло. Також у вигляді винятку мирянам вирішуватися і вживання по понеділках, вівторках і четвергах риби.
Витримати цей період досить важко, навіть тим, хто постійно сидить на дієтах. Складність полягає в першу чергу в подоланні себе, адже заборонені продукти завжди здаються смачніше і привабливіше. Як правило, походи в кафе, а також ресторани в період посту завжди були спокусою, але вже сьогодні ці заклади пропонують пісні страви, навіть для найвибагливіших відвідувачів. Ось рецепти деяких пісних страв, які особливо сподобалися редакторам Piter.tv:
Капустяні конвертики з гречкою

Рецепти пісних страв

ІНГРЕДІЄНТИ:
Капуста білокачанна - 1 качан
Крупа гречана - 1 склянка
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Зелень - кріп, петрушка
Масло рослинне
Сіль, перець чорний

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Досить дрібно порізати цибулю і обсмажити на олії.
2. Зварити гречану крупу, остудити, а потім змішати з цибулею.
3. Акуратно розділити капустяне листя, один за іншим. Після чого покласти в слабо киплячу воду і проварити. Готові листя помістити в друшляк, щоб стекла вся вода. Крім того, якщо на листі є товсті прожилки, то їх необхідно зрізати ножем або відбити молоточком.
4. На середину листя покласти фарш, згорнути конвертиками, обсмажити.
5. При подачі на стіл прикрасити зеленню.

Cалат з капусти з яблуками (без масла)

Рецепти пісних страв

Інгредієнти:
2 помідора
2 кабачка
4-5 картоплин
1 болгарський перець
1 морква
1 цибулина
зелень петрушки і кропу
рослинне масло
лавровий лист
1 ч.л. хмелі-сунелі
1 ч.л. сушеного селери
1 ст.л. цукру
сіль за смаком
2 ст.л. лимонного соку

Суп-рагу з овочів

рецепти пісних страв
Овочі помити і нарізати кубиками. Картоплю відварити в 1,5 літрах води. Лук обсмажити на повільному вогні до прозорості. До обсмаженої цибулі додати моркву, підрум'янити, додати кабачки і перець, і тушкувати в середньому 5-7 хвилин. До тушкованої овочевої суміші додати помідори, лимонний сік, цукор і витримати ще протягом 10-15 хвилин. Готову овочеву суміш перекласти в каструлю з картоплею, посолити, приправити спеціями і зеленню, томити близько 5 хвилин. При приготуванні супу можна також використовувати й інші різноманітні овочі (наприклад, цвітну капусту, броколі та ін.)

Інгредієнти:
червонокачанна капуста - 200 р.
маленьке яблуко - 1 шт.
волоські або кедрові горіхи - жменя
сік лимона - 1/2 шт.
сіль, прянощі - за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Тонко нашаткувати ретельно промиту краснокопчанну капусту. Скропити лимонним соком і посолити за смаком. Руками ретельно пом'яти і відкласти на п'ятнадцять хвилин. Поки капуста відстоюється потрібно взяти яблуко і нарізати ножем або крупно натерти на тертці. Порубати ножем волоські горіхи. Все перемішати і скропити лимонним соком.

Джерело матеріалу http://piter.tv/event....h_blyud

Великий Піст 2014: харчування по днях
Що можна їсти і в які дні, а так само список продуктів на кожен день, передбачає календар Великого посту 2014.
Великий Піст 2014: що можна їсти
У Великий піст 2014 можна їсти каші на воді, фрукти, гриби, горіхи, овочі, квашену капусту, солоні і мариновані овочі. Так само у Великий піст можна вживати в їжу сухофрукти, компоти, киселі, чай, квас.
Великий Піст 2013: що не можна їсти
У Великий піст під забороною всі продукти тваринного походження. Виняток становить лише мед. Таким чином, в піст не можна їсти м'ясо, рибу, яйця, молоко, сир, сир, цукерки, майонез, хліб, випічку.
Рибу або ікру їсти можна тільки в певні дні.
Рибні дні в Великий пост в 2014 році - це Благовіщення, 7 квітня, і Вербну неділю, 13 квітня. Крім того, в суботу, 12 квітня, в Лазареву суботу, дозволено їсти рибну ікру, але заборонено вживати в їжу рибу.
Чи можна пити алкоголь у Великий піст? Алкоголь у Великий піст знаходиться під забороною. У міру можна пити тільки вино, його вживають тільки у вихідні дні, розбавивши водою (три частини води на одну частину вина).
Меню у Великий піст в 2014 році по днях: таблиця
Для тих, хто дотримується Великого Пост, існує зручний календар харчування.



Великий Піст 2014
Даний календар харчування у Великий піст обов'язковий для дотримання всіма священнослужителями і ченцями. Миряни повинні оцінювати можливості свого організму, при ряді захворювань від строгого дотримання посту краще відмовитися, дотримуючись лише основних вимог (відмова від їжі тваринного походження, алкоголю). Так само пост можуть не дотримуватися вагітні та матері, діти до 14 років та літні люди.

Джерело матеріалу http://newsinten.ru/raznoe....en.html

великий піст 2014, великий піст  календар харчування, великий піст в 2014 році, пост , пост в році, пост після масниці в році що можна їсти, пісні страви, пісні страви рецепти, що можна їсти в піст,Великий Піст , кожен день, як харчуватися, календар харчування, меню, Новина дня, по днях,


Александр Цыбульник
 
У вас Балов'; document.write(exp);
Форум » Наша країна Україна » Православні церковні свята » Великий піст . Що можна їсти в піст. Пісні страви рецепти (великий пост календар харчування як харчуватися)
Сторінка 1 з 1 1
Пошук:

Рейтинг@Mail.ru